Residentiële & Utiliteitsbouw
Sinds jaar en dag kunnen professionals in de bouwsector rekenen op Waeyaert-Vermeersch. Wij kennen de sector door en door en kunnen perfect inspelen op de noden en behoeften van onze klanten. Als belangrijke speler op de markt hebben wij heel goede contacten met alle belangrijke fabrikanten van isolatiemateriaal voor de bouwsector. Onze experts werken nauw met hen samen om bij te dragen aan interessante innovaties en in te spelen op nieuwe ontwikkelingen in de markt.
Zowel bij de residentiële bouw als de utiliteitsbouw is de bouwmethode bepalend voor de keuze van het juiste isolatiemateriaal. Bij Waeyaert-Vermeersch beschikken we over een ruim aanbod aan isolatiematerialen. Met onze jarenlange ervaring en kennis, helpen wij je om de beste keuze te maken. Contacteer ons!
Klassieke bouwmethode
De klassieke bouwmethode met een dragend binnenspouwblad, isolatie, luchtspouw en buitenspouwblad blijft in België met voorsprong de populairste vorm van bouwen. Eigen aan deze methode zijn de lange levensduur, grote stevigheid, de geringe architecturale beperkingen en de uitstekende akoestische prestaties. Gelijktijdig met het optrekken van de dragende buitenmuren wordt de spouwmuur thermisch geïsoleerd. Dit geeft de aannemer de mogelijkheid om de isolatie zeer nauwkeurig en overal nauw aansluitend te plaatsen.
Houtskeletbouw
Houtskeletbouw heeft dan weer typische voordelen die met het gebruik van hout te maken hebben zoals de hoge duurzame en ecologische waarde, de lichtheid van de constructie (minder zware funderingen), de snelheid waarmee de bouw kan gerealiseerd worden en niet in het minst de efficiëntie waarmee er kan geïsoleerd worden. Bij houtskeletbouw kan je inderdaad vrij eenvoudig een hoog isolatiepeil bereiken en bouwknopen of koudebruggen vermijden. Vrijwel altijd worden de wanden, tussenverdiepen en daken geïsoleerd met minerale wol. Het betreft stevige onbeklede dekens, ofwel in een standaardmaat, ofwel zelf te versnijden op de gewenste breedte. Soms wordt er ook voor gekozen om de te isoleren volumes vol te blazen met minerale wol, houtwolvezels of cellulose.
Massieve houtbouw
In massieve houtbouw worden massieve houten balken opeengestapeld tot dragende muren. Daarbij worden kwalitatief hoogwaardige houtsoorten gebruikt met een hoge isolatiewaarde. Dit in combinatie met de juiste isolatietechnieken voor vloer, muur en dak. Dat maakt het mogelijk om een laag energiepeil te bereiken en garandeert het een optimaal leefklimaat. Bovendien bereik je met deze methode van bouwen het summum van duurzaamheid. Massief houten constructies kunnen ook dampdoorlatend en toch luchtdicht worden afgewerkt.
Ecologisch bouwen
Soms wordt er voor gekozen om een gebouw zeer ecologisch en duurzaam op te trekken. Dit is een zeer doordachte manier van bouwen waarbij gedurende het hele proces wordt nagedacht hoe het milieu zo min mogelijk belast zal worden. Het gaat daarbij niet enkel over een bewuste keuze van bouwmaterialen, maar ook over de extreme isolatiewaarde van het gebouw, extra aandacht voor de oriëntatie, compactheid en voorziening van eigen energiemiddelen, doorgedreven waterbesparende maatregelen en mogelijkheden tot hergebruik bij eventuele afbraak. Bij deze bouwmethode wordt vaak teruggegrepen naar natuurlijke isolatiematerialen als schapenwol, hennep, cellulose, vlas, katoen of houtwolplaten.
In het uitgebreide gamma van Waeyaert-Vermeersch is een keuze voor de producten van GUTEX in deze optiek de meest voor de hand liggende oplossing.
Prefabbouw
Bepaalde bouwdelen worden vooraf in een atelier vervaardigd, waardoor ze op de werf alléén nog gemonteerd moeten worden. Deze methode is in de laatste jaren sterk geëvolueerd waardoor het reeds mogelijk is prefab binnen- en buitenwanden te voorzien van verschillende materialen inclusief isolatie. Deze methode is een stuk minder weersafhankelijk, omdat de bouwtermijn op de werf drastisch wordt ingekort.