XPS

XPS is een isolatiemateriaal dat wordt vervaardigd uit een restproductie van aardolie. Door middel van drijfgassen wordt de grondstof styreen omgezet in geëxtrudeerde polystyreen. XPS heeft een uitermate gesloten cellenstructuur die ervoor zorgt dat droge lucht kan worden vastgehouden. Dit zorgt voor een blijvende en degelijke isolatiewaarde. Bijkomende grote troef van XPS is de mogelijkheid om platen te produceren met een zeer hoge druksterkte (tot 700 kPa).

ONTDEK ONZE XPS ISOLATIE

Op zoek naar een ander type isolatiemateriaal?

XPS isolatie

Toepassingen

XPS is een isolatiemateriaal dat geschikt is voor veel verschillende toepassingen, zoals bijvoorbeeld voor het isoleren van kelders, spouwmuren, binnenmuren, buitenmuren en daken. XPS-platen zijn drukvast en daardoor uiterst geschikt om zwaar belaste vloeren of parkeerdaken te isoleren. Het is dan ook een vaak voorkomende plaat in de industriebouw. Daarnaast is het materiaal vochtongevoelig waardoor het bijzonder geschikt is voor het isoleren van vochtige plaatsen zoals bijvoorbeeld omkeerdaken en kelderwanden.

URSA XPS NWE

URSA XPS N-W-E

Dit zijn platen uit geëxtrudeerd polystyreen met een glad en extrusiedicht oppervlak, voorzien van een goed sluitende tand- en groef verbinding. Ze zijn vooral geschikt als spouwisolatie.

Ursa XPS N-III-L

Ursa XPS N-III-L

Ursa N3L platen zijn isolatieplaten uit XPS met glad en extrusieverdicht oppervlak, voorzien van een sponning rondom. Deze drukvaste platen (300 kPa) zijn geschikt voor zowel vloertoepassingen als voor het isoleren van kelderwanden en omkeerdaken. Bij extreem zware belasting (vb. industriebouw en parkeerdaken) kan er gekozen worden voor de varianten N5L (500 kPa) en N7L (700 kPa).

URSA HR XPS platen

URSA HR-E

De standaard XPS-platen hebben een lambda-waarde van gemiddeld 0.035 W/m.K. Dank zij het gebruik van een ander blaasmiddel (HFO) wordt er met de URSA HR E een lambda van 0.029 W/mK gehaald, waardoor je 15 % minder dik moet isoleren voor dezelfde isolatiewaarde.

Voordelen XPS

Voordelen XPS

  • Thermisch comfort
  • Uitstekende druksterkte
  • Hoge weerstand tegen het indringen van water en vocht
  • Bestand tegen vorst en dooi
  • Licht van gewicht en eenvoudig te verwerken
  • Duurzaam en recycleerbaar