Isolatie voor houtskeletbouw

In de houtskeletbouw speelt isolatie een zeer grote rol. Vloeren, daken en wanden worden opgebouwd uit een open, houten raamwerk. Dit raamwerk kan zeer eenvoudig opgevuld worden met isolatie. Bij houtskeletbouw kan je makkelijk een hoog isolatiepeil bereiken en bouwknopen of koudebruggen vermijden. Houtskeletbouw is dan ook een uitstekende keuze als je een BEN-gebouw, passiefbouw of nulenergiebouw wenst te realiseren. Vrijwel altijd worden de wanden, tussenverdiepen en daken geïsoleerd met minerale wol. Het betreft stevige onbeklede dekens, ofwel in een standaardmaat, ofwel zelf te versnijden op de gewenste breedte met een isolatiemes. Soms wordt er ook voor gekozen om de te isoleren volumes vol te blazen met minerale wol, houtwolvezels of cellulose.

 

 

Glaswol, steenwol en houtwol voor houtskeletbouw

Bij houtskeletbouw wordt geen spouw of traditionele bakstenen muur geïsoleerd. Het isolatiemateriaal wordt tussen de houten draagstructuur geplaatst. Flexibele isolatiematten uit glaswol, rotswol of houtwol worden hier frequent voor gebruikt. Deze kunnen namelijk eenvoudig tussen de houten draagstructuur geplaatst worden.

Systemroll 1000

ISOVER Systemroll 1000

ISOVER Systemroll 1000 is een stevig onbekleed glaswoldeken voor de houtskeletbouw. ISOVER Systemroll 1000 heeft een zeer hoge isolatiewaarde en is geschikt voor constructies waar een hoge thermische isolatie behaald moet worden.

Gutex Thermoflex

Thermoflex is een zeer buigzame dampopen houtvezelplaat. Hoge geluidisolatie, uitstekende hittebescherming in de zomer en goede thermische isolatie in de winter zijn de voornaamste sterke kenmerken.

Gutex Multitherm

GUTEX Multitherm

GUTEX Multitherm is een vochtbestendige houtwolisolatieplaat met een éénlagige homogene densiteit voor houtskeletbouw, massieve houtbouw (CLT) en massief metselwerk met als eindafwerking een façade (beplanking, beplating, metselwerk,…).

houtwol isolatie

Andere soorten isolatie voor houtskeletbouw

Bij o.m. renovatieprojecten of onregelmatige houtskeletstructuren wordt ook gebruik gemaakt van inblaastechnieken waarbij glaswolvlokken, cellulosevlokken of houtwolvezels in de structuur geblazen worden. In sommige gevallen wordt er ook gebruik gemaakt van Icynene, een ecologisch isolatieschuim.

gevel en kelder isoleren

ANDERE ISOLATIETOEPASSINGEN

Naast de verschillende soorten isolatie voor houtskeletbouw heeft Waeyaert-Vermeersch ook het nodige materiaal om andere toepassingen in muren, vloeren, kelders en gevels van isolatie te voorzien.

Duid aan wat van toepassing is

 


* verplicht in te vullen veld