RESOL

Resol is een hardschuim isolatiemateriaal met opmerkelijke mechanische en thermische eigenschappen. Het wordt verkregen door transformatie van bakeliet. Dit synthesepolymeer is het oudste dat op grote schaal gebruikt werd voor industriële toepassingen. Het onderscheidt zich door zijn duurzaamheid. Wanneer het gebruikt wordt in de vorm van isolatieschuim, dan ligt de thermische prestatie ervan veel hoger dan bij de meest doeltreffende conventionele isolatiematerialen. Het Kooltherm resolschuim bestaat in verschillende varianten die u kunt toepassen voor spouwmuur, geventileerde gevel, vloer, plafond en hellende daken.

Op zoek naar een ander type isolatiemateriaal?

met resolschuim isoleren

Voordelen Resol

  • Hoge isolatiewaarden, waardoor er dunner geïsoleerd kan worden
  • Bevat geen MDI en is dus makkelijk beschikbaar
  • Zeer goede brandreactie
  • Licht in gewicht
Kingspan Kooltherm K8

Kingspan Kooltherm K8

Kingspan Kooltherm K8 Spouwplaat is een resol hardschuim isolatieplaat met vezelvrije kern, aan twee zijden voorzien van een samengesteld, micro geperforeerd aluminium folie (dampopen, reflecterend). Door de hoge isolatiewaarde is de Kooltherm K8 isolatieplaat uitstekend toe te passen als spouwmuurisolatie.

Kooltherm resol isolatie

Kooltherm K17

Kingspan Kooltherm K17 binnenisolatie element is een resol hardschuim isolatieplaat met vezelvrije kern, aan de ene zijde bekleed met een blanke geperforeerde alu folie en aan de andere zijde met een blanke gasdichte alu folie en een 12,5 mm gipskartonplaat (AK).