Akoestische isolatie

De normen en eisen voor geluidsreductie worden steeds strenger. Waeyaert-Vermeersch levert een breed gamma aan innovatieve oplossingen voor het terugdringen van geluidshinder zowel in de bouw als in de industrie. Onze experten helpen u graag bij de keuze van de juiste materialen.

AKOESTISCHE ISOLATIE

Naast het thermisch isoleren van gebouwen is ook het akoestisch isoleren van enorm belang. We leven in een wereld die steeds meer belast wordt door lawaai. Geluidshinder aanpakken en het akoestisch comfort van woon- of werkplaatsen verhogen is een must.
Bouwakoestiek heeft in het afgelopen decennium dan ook zeer terecht méér aandacht gekregen. Het is een complex gegeven en heeft als doel het akoestisch comfort in gebouwen te verhogen door geluidshinder te verzwakken of weg te filteren.
Er bestaan verschillende soorten geluiden:

  • Contactgeluiden ontstaan wanneer trillingen zich voortplanten via vloeren, wanden en plafonds naar andere delen van een gebouw. Vb. het verschuiven van stoelen, het getik van hoge hakken, het dichtslaan van deuren enz ..
     
  • Luchtgeluiden daarentegen zijn trillingen die ontstaan in de lucht, waarna ze botsen tegen de gebouwstructuur en zich tenslotte verspreiden naar een aanpalende ruimte. Denk maar aan lawaaihinder, luide muziek bij de buren.
     
  • Daarenboven bestaat er zoiets als nagalm. Doordat veel gebouwen zijn opgetrokken uit gladde harde materialen (beton, baksteen, glas, keramiek ..) ontstaan er ongewenste en storende effecten onder invloed van muziek, pratende mensen of het verschuiven van meubels. Verschillende factoren hebben invloed op de nagalm in een ruimte, zoals vorm, afmetingen, toegepaste materialen en aanwezige objecten. De ruimteakoestiek probeert actief bij te dragen tot het verhogen van de spraakverstaanbaarheid en het comfort.

 

Professionele begeleiding

Vragen over akoestiek kunnen zeer divers zijn van aard. Contacteer ons met uw akoestisch probleem, onze medewerkers zullen u wegwijs maken in ons gamma van akoestische producten en oplossingen.

atis international

Steeds de perfecte oplossing

Waeyaert-Vermeersch maakt deel uit van een grote groep bedrijven. Wij kunnen u dus naast advies in materiaalkeuze, ook begeleiden in het vinden van een oplossing op maat inclusief levering en plaatsing. Denk hierbij aan volledige omkastingen, geluidsschermen, akoestische fotopanelen,...  ATIS International biedt maatwerk voor de meest uiteenlopende akoestische toepassingen. Ze beschikken over een uitgebreid machinepark en een effciënt werkende productielijn waar ze isolatiematerialen kunnen bewerken. 

Benieuwd naar wat Waeyaert Vermeersch voor u kan doen? Laat het ons weten!

Duid aan wat van toepassing is

 


* verplicht in te vullen veld

 
CAPTCHA