Agrarische sector

Voor agrarische toepassingen worden specifieke isolatieplaten gebruikt die een eenvoudige, betrouwbare en gebruiksvriendelijke oplossing bieden.
De platen worden op de gevraagde lengte geproduceerd en diverse soorten profielen zorgen mee voor een perfecte aansluiting. 
Een hoogkwalitatieve tweezijdige bekleding zorgt voor de nodige stabiliteit.

Op maat gemaakt voor agrarische toepassingen

Voor agrarische toepassingen worden specifieke isolatieplaten gebruikt die een eenvoudige, betrouwbare en gebruiksvriendelijke oplossing bieden.
De platen worden op de gevraagde lengte geproduceerd (tot 12,50 m bij Powerline en Lumix) en diverse soorten profielen zorgen mee voor een perfecte aansluiting. 
Een hoogkwalitatieve tweezijdige bekleding zorgt voor de nodige stabiliteit.

EPB IN DE LANDBOUW

Sedert 1 januari 2015 is de EPB wetgeving ook van toepassing bij nieuwbouw of grondige renovatie van bepaalde landbouwgebouwen. EPB staat voor Energie Prestatie en Binnenklimaat en betekent dat gebouwen moeten voldoen aan een aantal normen voor isolatie en ventilatie. Hierdoor wordt het energiegebruik ingeperkt en krijg je meer garantie op een goede luchtkwaliteit.
Enkel die gebouwen die veel energie verbruiken (verwarming, koeling, ventilatie) zoals serres, productieloodsen, varkensstallen, pluimveestallen en bewaarloodsen moeten voldoen aan specifieke EPB eisen.

Hierbij mag de U-waarde voor muren en daken maximaal 0.40 W/m²K bedragen. Met de standaard AL plaat 60 mm van Recticel voldoe je reeds aan deze eis. 
De U-waarde is een getal dat aangeeft hoeveel energie (warmte) er verloren gaat door de verschillende scheidingsconstructies van een gebouw (muren, daken, vloeren, vensters, deuren, poorten).
De U-waarde kan je dus laag houden door de daken en wanden zeer degelijk te isoleren. Zo voorkom je extreme temperatuurschommelingen in het gebouw en bespaar je tegelijk op energiekosten.

Bijkomend voordeel van een doorgedreven isolatie is het voorkomen van condensatie tijdens perioden van lage buitentemperatuur. Condens is sowieso een grote vijand in de landbouw, zowel voor vee als voor plantaardige productie.


Lees alles over belangrijke isolatietermen op Het ABC van de isolatie.

Isoleren zonder koudebruggen betekent per definitie isoleren met zo weinig mogelijk naden, kieren of spleten. Een passende oplossing hiervoor zijn de maatwerkplaten in PUR/PIR en EPS. Lengtes tot 15,60 m zijn hierbij mogelijk. De platen zijn licht, stevig en makkelijk te installeren. De montage gebeurt onder de gordingen met inox schroeven, pvc rondelen en zogenaamde stoeltjesprofielen. Deze laatste zorgen mee voor een luchtdichte afwerking.
 

Powerline®

Powerline is een hoogwaardige PIR-isolatieplaat met een Euro brandklasse D-s2,d0. Deze plaat is uitermate geschikt voor het thermisch isoleren van hellende daken in de agrarische sector, waarbij strengere eisen worden gesteld inzake brandveiligheid. De standaard lengte is 12,50 m, met maximum 15,60 m in diktes 80, 100, 120 en 140 mm.

Ontdek Lumix®, de isolatieplaten voor een groter dierenwelzijn!

Het nieuwste type van thermische isolatieplaten voor de agrarische sector is de Lumix. Deze platen zijn ontworpen om het welzijn van varkens en hoenders te verhogen en lenen zich dus uitstekend voor biologische landbouw. Ze zijn bekleed met een speciale donkere laag die het licht eerder absorbeert dan reflecteert en zorgen zo voor een meer stressvrij comfort in de stal. Ondertussen is het duidelijk dat veel supermarkten enkel nog geïnteresseerd zijn in leveranciers die ervoor zorgen dat de dieren een “goed” en vooral stressloos leven hebben gehad. De standaard lengte is 12,50 m, met maximum 15,60 m in diktes 80, 100, 120 en 140 mm.

Belangrijke info Powerline en Lumix

  • Powerline en Lumix hebben een zeer degelijke bekleding die bijdraagt tot de stabiliteit van de plaat en als dampscherm fungeert. Bovendien is deze uitstekend bestand tegen corrosie en ammoniak.
  • Bij zowel Powerline als Lumix is er kans op kreukvorming, vooral bij de langere lengtes en/of dunnere diktes. Deze kreuken hebben géén invloed op de intrinsieke kwaliteit van de platen (lees de isolatiewaarde) en kunnen geen onderwerp zijn van klachten.
  • Gegeven prijzen zijn ongelost, geleverd op de werf. Voor het lossen is het aangeraden om 2 tot 4 mensen te voorzien.
  • Powerline en Lumix hebben een zéér goeie isolatiewaarde (lambda 0.024 W/mK) en halen in een dikte van 60 mm reeds de belangrijke norm R=2.5 m²K/W
  • Bij prijsvragen dient de vermoedelijke lengte te worden doorgegeven: voor platen >12,50 m wordt een supplement aangerekend, afhankelijk van volume en werfadres.
  • De leveringen in België en Luxemburg + de departementen 59 en 62 in Frankrijk zijn franco voor lengtes tot 12,50 m. 
  • De transportkost voor leveringen in België <10 m³ zijn € 60. Transportkosten voor leveringen <10 m³ in Frankrijk of Luxemburg zijn op aanvraag.

ISOLATIETOEPASSINGEN IN ANDERE SECTOREN

Naast de agrarische sector bedient Waeyaert-Vermeersch ook de residentiële & utiliteitsbouw en de industrie van isolatiemateriaal.

Ontdek deze hier

Benieuwd naar wat Waeyaert Vermeersch voor u kan doen? Laat het ons weten!

Duid aan wat van toepassing is

 


* verplicht in te vullen veld